Dieren

Allergie bij honden/onrustige honden
Normaal gesproken zal uw hond niet boven een waterader gaan liggen. Een kussen zal hij dan ook verschuiven zodat hij toch op zijn kussen ligt, maar niet boven de waterader. Kan hij dit echter niet, dan ligt hij waarschijnlijk maar half op het kussen en mijdt hij het gedeelte wat slecht voor hem/haar aanvoelt. Herkent u dit? Het wordt anders zijn slaapplek een hok of een bench is; deze kan hij namelijk niet verschuiven en hij luistert te goed en is te trouw om een bevel om daar te gaan slapen te negeren, dus doet hij het toch. In dit geval zullen zich echter net zoals bij mensen problemen ontwikkelen: allergieën, onrust, veel blaffen etc komen dan ook vaak voor. Zie ‘beoordelingen van klanten’ om hun verhalen te lezen.

Problemen met fokken van paarden/honden of het trainen van de paarden in de bak etc.
Is uw paard onrustig in de stal, maar op een andere plek niet? Heeft u problemen met de verzorging van uw paard of met de verzorging van uw hond. Schrikken de paarden vaak op dezelfde plek in de bak? Of heeft u problemen met het fokken van uw paarden en/of honden? Dieren voelen vaak instinctief aan waar een waterader loopt en willen die plek dus maar al te graag mijden. Erg vervelend als nu juist op die plek hun stal of, hondenmand staat. Ze kunnen het ons helaas niet uitleggen.


Problemen met duiven melken/postduiven
Vallen de resultaten de laatste tijd tegen? Of heeft u de duivenkooi onlangs verplaatst en gaat het sindsdien minder goed? Het zou zomaar kunnen dat er een waterader onder uw duivenkooi loopt. Ik kom regelmatig bij fanatieke duivenmelkers, die met dergelijke problemen te maken hadden.

Als uw duivenkooi boven een waterader staat wordt de ingebouwde radar bij uw postduiven verstoord. Vergelijk het maar met uw navigatiesysteem voor in de auto. Als u ergens in het land bent en u wilt terug naar huis, klikt u op het knopje ‘huis’, maar als er op dat moment een storing is in het netwerk, kan uw navigatiesysteem niet de juiste coördinaten vinden van ‘huis’, waardoor u maar rondjes blijft rijden. U blijft dus maar rondjes rijden omdat u niet weet welke kant u op moet. Uiteindelijk komt u er wel, maar veel later dan gepland. Zo werkt het min of meer ook bij uw postduiven. Als er een waterader onder hun thuisbasis ligt, wordt dit signaal continu verstoord. Hierdoor zitten ze ook minder lekker in hun vel en zullen ze minder goede tijden neerzetten.